Gudras francūzietes ūdeni pēc olu vārīšanas ir pārvērtušas par vērtīgu barību istabas augiem.
Mēs esam pieraduši pēc olu vārīšanas izliet ūdeni. Lai gan to nevajadzētu darīt, kā izrādās, tas var būt noderīgs telpaugu un dārzeņu kultūru barošanai.
Mēs jums pastāstīsim, kā šo šķidrumu pārvērst par barību puķēm un dārzeņiem.
Cik noderīgs ir ūdens pēc olu vārīšanas istabas un dārzeņu augiem
Tas satur organisko kalciju, kas ir ļoti noderīgs istabas augu sakņu sistēmas augšanai un attīstībai. Olu čaumalas savā sastāvā satur kalciju, ko vārīšanas laikā “atdod” ūdenim. Pēc tam ūdens pārvēršas par aktīvo vielu, kas palīdz istabas ziedu augšanai un attīstībai.
Uztur pH līdzsvaru. Arī vārot olu čaumalas izdala minerālvielas, kas ir ļoti noderīgas augsnei. Šāda barība noder augiem, kuru pilnvērtīgai augšanai nepieciešama līdzsvarota augsne.
Lasi vēl: Kā mērcēt sēklās, lai tās ātrāk dīgtu: triks tomātu un gurķu sēklām
Tā piesātina istabas augus ar barojošām minerālvielām. Olu čaumalas satur veselu kompleksu minerālsāļu un vielu, kas ir ļoti noderīgas augiem. Tāpēc ūdens pēc olu vārīšanas būs nenovērtējama barība istabas puķēm. Taču jāatceras, ka ar šo ūdeni augus var laistīt ne biežāk kā reizi mēnesī.
Universāls mēslojums. Ūdens pēc olu vārīšanas var kļūt par mēslojumu dārzeņu kultūrām. Neizmetiet arī olu čaumalas, tās jāsasmalcina un jāizkaisa puķu un dārzeņu dārzā, tas atbaidīs gliemežus un skudras.